De Fysiofitheidscan

Een initiatief van het KNGF. De Herstelsnel.nl® fysiotherapeuten zijn lid van het KNGF, staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister en zijn licentienemer van de Fysiofitheidscan.

Leer uw fitheid kennen. Het is een test voor iedereen en geeft inzicht in uw fitheid en gezondheid. Het maakt niet uit of u wekelijks intensief aan sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. De scan is een hulpmiddel om cliënten te adviseren en te begeleiden bij het (weer) gaan bewegen voor gezondheid en fitheid.

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Vragenlijst
2) Conditie
3) Kracht
4) Lenigheid
5) Coördinatie
6) Huidplooimeting
7) Uitslag

U kunt thuis al beginnen. Na uw inschrijving ontvangt u alle benodigde informatie en een korte vragenlijst.

De ingevulde vragenlijst neemt u mee naar de fysiotherapeut die bij u de Fysiofitheidscan afneemt. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen, wordt u geïnformeerd over de Nederlande Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie met een fietsergometer getest (de zogenaamde Åstrand-test).

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.

De resultaten worden berekend door een softwaremodule. De fysiotherapeut bespreekt direct de resultaten met u en u krijgt een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denk, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft de fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. Hij zal hierbij rekening houden met eventueel aanwezige klachten aan het bewegingsapparaat en / of chronische aandoeningen.

U krijgt op deze wijze dus een op maat gesneden beweegadvies.

Via een herhalingsscan kan bij de cliënt periodiek getoetst worden of hij vorderingen maakt ten aanzien van bewegen voor gezondheid en fitheid.

Het tarief voor de Fysiofitheidscan bedraagt in 2023: € 51,45. Voor een herhalingscan is dit: € 40,95. 
fysiofitheidscan