Fysieke Training voor wie?

Bij Herstelsnel.nl® bestaat de mogelijkheid om in een niet therapeutische setting preventief te trainen en zodoende het ontstaan van klachten die te maken hebben met houding en beweging voor te zijn. Mensen die aan de conditie willen werken maar een sportschool niet zien zitten kunnen bij ons in een rustige omgeving en op verantwoorde wijze aan de slag. Training is niet aan leeftijd gebonden. Ook mensen zonder ervaring met kracht en cardio toestellen zullen zich zeer snel thuis voelen op onze EN-Strength en Life Fitness apparatuur.

Effectiviteit
Ten gevolge van trainen zoals door ons aangeboden treden er lichamelijke veranderingen op: de zogenaamde trainingseffecten (denk hierbij aan fysiologische veranderingen in de spieren, de bloedcirculatie en de vermindering van het vetpercentage). Regelmatige lichaamsbeweging is bewezen effectief ter preventie en behandeling van overgewicht, diabetes en osteoporose. Al met al geeft regelmatige fitness een duurzaam resultaat en levert derhalve gezondheidswinst op. Om een training effectief te kunnen noemen zal deze ten minste 60 minuten bedragen en frequent moeten worden herhaald. De effectiviteit neem toe met de mate waarin men rond een vastgestelde intensiteit (bijvoorbeeld hartslag of kilogrammen) traint. Naast inspanning is de herstelfase van wezenlijk belang. Om een goed oefenresultaat te bereiken moeten inspanning en herstel elkaar optimaal afwisselen. Herstelsnel.nl® kan u uitstekend helpen bij het zo effectief mogelijk trainen.

Veiligheid
De fysiotherapeuten van Herstelsnel.nl zijn getraind om te reanimeren. In geval van een circulatiestilstand door ventrikelfibrilleren kunnen zij reanimeren met gebruikmaking van de aanwezige AED.

Vergoeding
Fysieke training dient door de cliënt zelf te worden betaald. Er zijn diverse abonnement vormen mogelijk. Zie hiervoor onder Tarief.