Sven (1973) studeerde aan de Leidse Hoge School voor Fysiotherapie en is sinds 1996 werkzaam als fysiotherapeut in de  1ste  lijn. Na twee jaar van waarnemingen in diverse praktijken is hij vanaf eind 1998 in vast dienstverband werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Houtwijk. Hier heeft hij samengewerkt met Edwin Coret, nu de fysiotherapeut van ADO Den Haag.
Zijn laatste waarneming, voordat hij eind 1998 een vast dienstverband kreeg, is geweest in de praktijk van Jeroen! Bracht het lot ons weer bij elkaar? Sven heeft twee kinderen, zoon Daan en dochter Isa. Hij beoefent actief het voetballen (gemiddeld), skiën (geen afdaling is te gek) en tennis (niet onverdienstelijk 5/6-nivo). Helaas (nog) nergens de top gehaald...

Manueel Therapeut NVMT

In 2000 heeft Sven de opleiding tot manueel therapeut (methode van der Bijl) afgerond en is dus praktiserend manueel therapeut. Tijdens zijn opleidingen is hij daarnaast altijd werkzaam geweest bij diverse sportclubs als verzorger/fysiotherapeut. Begonnen bij vv Dorr (dat inmiddels niet meer bestaat)en met HKV Ons Eibernest (toen nog Hoofdklasse korfbal) heeft hij heel het land doorgetrokken om het 1ste en 2de team bij te staan tijdens wedstrijden. Daarna werkzaam geweest bij: Refleks (overgangs- en hoofdklasse korfbal), RVC/Rijswijk (2de klasse KNVB), Wilhelmus ( 1ste en 2de klasse KNVB) en tot en met 2009 bij HMSH (2de klasse KNVB). Met ingang van 2009 fysiotherapeut van voetbal topklasser HBS. Sven heeft dus veel ervaring met het behandelen en revalideren van sporters en sportblessures.

sven2Als ervaren fysiotherapeut in de sport weet Sven dat een volledige blessurerevalidatie niet stopt wanneer de pijn of de beperking verdwenen is.
Daarnaast is ook de mentale kant van de sporter een belangrijk aspect in de behandeling: wie moet er afgeremd worden, wie heeft meer vertrouwen nodig en moet juist gestimuleerd worden? Daarnaast is inzicht in eigen functioneren en eigen beperkingen tijdens het herstel een belangrijke factor.

Als sporter weet ook Sven wat het is om te herstellen van blessures: Sven heeft zelf een gecompliceerd voorste kruisbandletsel gehad, een verbrijzeld sleutelbeen, een operatie aan de grote teen ondergaan en herhaaldelijk enkelband blessures gehad. Dus heeft zelf enige "praktische" ervaring met blessures.

De praktijk annex sportruimte en onze kennis van zaken biedt de gelegenheid aan sporters, maar natuurlijk ook aan de "niet sporters" met klachten, voor een optimaal herstel. Het is voor ons een uitdaging u zo goed mogelijk te behandelen!

Diabetes&Fit®Instructor
In 2007 werd deze opleiding gevolgd bij Fysio Physics Fitness & Health Professionals. Diabetes&Fit is een landelijk project dat wordt gegeven in gekwalificeerde centra door speciaal opgeleide instructeurs.

Krachttrainer (top)sport
In 2009 volgende Sven de uitgebreide cursus Krachttraining in de (top)sport met als docenten de gerenomeerde fysieke trainers Ton Leenders, Michel van Halderen, Pierre Verkroost en Peter van Wijk.

Fysiotherapeut HBS
Van 2009 tot en met 2012 was Sven verantwoordelijk voor de fysiotherapeutische begeleiding en verzorging van het 1e voetbalteam van zondag Hoofdklasser HBS.
Met ingang van november 2012 verzorgt Sven op maandagavond het blessurespreekuur voor de HBS voetbalselectie.

The Performance Matrix
Sven is geschoold in het screenen van sporters volgens het systeem van The Performance Matrix. Het gaat hier om blessurepreventieve screening. Aan de hand van de testresultaten worden individuele trainingsschema's opgesteld.

102 hbselftal
03-10-2010:Ernstige blessure
HBS’er Bart Koffeman

HBS 1 Selectie 2017-2018

 Sven horde  
Sven König