trainer1Jeroen (1958) studeerde fysiotherapie aan de HALO en werkt sinds 1981 als zelfstandig (sport)fysiotherapeut.
Vanaf 1995 was hij werkzaam in de praktijk Piet Heinstraat evenals het nieuwe Herstelsnel.nl® gelegen in het Haagse Zeeheldenkwartier.
Als sporter speelde hij cricket op hoofdklasse niveau en kwam 20 maal uit als international. Hoogtepunten zijn het behaalde   landskampioenschap, uitverkiezing voor Nederland tegen de professionele cricketlanden New Zeeland en Engeland en de wedstrijd met Oranje op Lords in Londen tegen de MCC, de club waar hij als 18-jarige een trainingsstage doormaakte bij de Young Profesionals. Op recreatief niveau: voetbal, squash, hardlopen en skiën. Jeroen is getrouwd met Anja Vink (Hellas en 25 handbal interlands). Zoons Dennis en Wessel spelen handbal en cricket op het hoogste niveau.

Als ex sporter en ervaren behandelaar van letsels weet Jeroen wat er nodig is om na een sportblessure tot een volledig herstel en deelname aan (wedstrijd)sport te komen. In de loop der jaren is het hem steeds duidelijker geworden dat, om snel en volledig te herstellen, er een overbrugging moet zijn tussen de reguliere behandeling die plaats vindt tussen de praktijkmuren en het hervatten van (groep)trainingen / wedstrijdsport. Teneinde deze leemte goed op te kunnen vullen volgde Jeroen in 2005-2006 de nieuwe specialisatie binnen de sportfysiotherapie: sportrevalidatietrainer.

Sportrevalidatie/hersteltrainer NVFS®
Op Papendal, gedoseerd door Toine van de Goolberg (oud top atleet, bondscoach KNAU en conditie- en hersteltrainer van Feyenoord), werd de kennis opgedaan om het vak van hersteltrainer in de veldsituatie optimaal aan te kunnen bieden. Hier werd ook de inspiratie opgedaan voor de oprichting van het huidige Herstelsnel.nl®.

Diabetes&Fit®Instructor
In 2006 werd deze opleiding gevolgd bij Fysio Physics Fitness & Health Professionals. Diabetes&Fit is een landelijk project dat wordt gegeven in gekwalificeerde centra door speciaal opgeleide instructeurs.

Krachttrainer (top)sport
In 2009 volgende Jeroen de uitgebreide cursus Krachttraining in de (top)sport met als docenten de gerenomeerde fysieke trainers Ton Leenders, Michel van Halderen, Pierre Verkroost en Peter van Wijk. Van 2010 t/m 2014 verzorgde Jeroen de krachttraining voor dames 1 van eredivisie handbalvereniging Hellas.Tegenwoordig verzorgt hij de krachtprogramma's voor de Hellas Heren Selectie.

Medical Taping Concept
Een nieuwe therapievorm. Opgeleid door Fysiotape maakt Jeroen gebruik van de kleurrijke Cure Tape ter vermindering van pijn, verbetering van spierfunctie en ondersteuning van gewrichtsfunctie.

Shockwave therapie, Echografie en PNE
Op de locatie HBS is Jeroen de fysiotherapeut die shockwave therapie toepast. Hiervoor maakt hij gebruik van de nieuwste generatie R-SWT apparatuur: de Endopuls 811. Jeroen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Musculo-skeletale Shockwave Therapie (NVMST) en is gecertificeerd shockwave therapeut.
In de periode januari-juni 2016 volgt Jeroen de post-HBO opleiding tot echografist van Enraf College/Sonoskills in het AMC. Herstelsnel.nl heeft de geavanceerde MyLabFive van Enraf-Nonius in huis.
Sinds december 2020 geeft jeroen ook PNE (Percutane Needle Elektrolyse) behandelingen. Hiervoor maakt hij gebruik van elektrolyse (Endomed 182). Door een dunne naald wordt onder echogeleiding kortdurend een galvanisch stroompje toegediend in de aangedane structuur. Voor verdere uitleg zie de pagina PNE in het Menu onder Producten.

Fysiotherapeut Hellas
Jeroen is verantwoordelijk voor de fysiotherapeutische begeleiding van de Hellas handbal heren. Zij komen uit in de Eredivisie, het hoogste landelijke niveau.

Fysiotherapeut KNCB
Als sportfysiotherapeut en hersteltrainer begeleidde Jeroen in 2009 het KNCB U19 team tijdens het World Cup Qualifier Tournament in Toronto.
In november/december 2009 was Jeroen actief als fysio van het Nederland-A XI in India.
In 2010 was Jeroen verbonden aan het Nederlands XI.
In 2011/2012 verzorgde Jeroen de fitness tests en trainingen van de jeugd selecties.

Fysiotherapeut HBS voetbal
Van 2009 tot en met 2012 was Herstelsnel.nl verbonden aan de selectie van voetbal Hoofdklasser HBS. Jeroen was hierbij verantwoordelijk voor de revalidatietrainingen.
Met de in gebruik name van de praktijklocatie op HBS is de fysiotherapeutische begeleiding van de HBS voetbalselectie weer in vertrouwde handen van Herstelsnel.nl.

The Performance Matrix
Jeroen is geschoold in het screenen van sporters volgens het systeem van The Performance Matrix. Het gaat hier om blessurepreventieve screening. Aan de hand van de testresultaten worden individuele trainingsschema's opgesteld.

Als onderdeel van de voorbereiding op het seizoen 2012 werden de honkballers van Catch onderworpen aan de fysieke testbatterij van Herstelsnel.nl.

 

 

sportzorg2 nvfs  
 india kasif  dsc02097  
 Meerut-India 12-2009:

De knie van Nederland XI speler Kashif
wordt ingetaped

Toronto-Canada 09-2009: Jeroen behandelt
tijdens het Cricket U19 World Cup Qualifier Tournament
 
     
Papendal 03-2010: Als fysio betrokken
bij de Oranje handbal Talents
Lord's-London 05-2010: CB40 competitie
Middelsex - Nederland
 
 
Lord's 16-05-2010 Nederlands Cricket XI 2010  
 
Nederlands Cricket XI U19 Belfast 2010 Hellas damesselectie 2011-2012  
jeroenhellas IMG 6843  
2011-heden betrokken bij
Hellas handbal
01-2013: Project Fit & Gezond van de Gemeente Den Haag, 1200 fittesten uitgevoerd door Herstelsnel.nl.
Jeroen staat de pers te woord.
 
Herenselectie 2017 18    
 Hellas Herenselectie 2017-2018