Image   Image

PNE / Percutane Needle Electrolyse

PNE is een innovatieve behandeling met aantoonbare effectiviteit bij acute en vooral chronische klachten aan pezen en spieren.pne1
Onder echografische controle wordt er een dunne naald (0.3 mm) in de aangedane structuur gebracht.
Het naaldje wordt aangesloten op de Endomed 182. Hiermee wordt kortdurend (3 x 3 seconden) een galvanisch stroompje toegediend.
Hierdoor ontstaat lokaal een elektrolytisch effect dat een natuurlijke ontsteking stimuleert dat nodig is voor de generatie van nieuw, gezond weefsel.
Tijdens de toediening kunt u een wat brandende, diepe pijn ervaren.
Veel patiënten zijn in drie tot vier behandelingen vrij van klachten. Naast de behandeling met PNE zal u in overleg een oefenprogramma krijgen.

Waarmee kan PNE u helpen?
* Achillespeesklachten
* Kniepeesklachten (jumpers knee)
* Hielspoor
* Fascia plantaris (peesblad onder de voet)
* Tennisleg (zweepslag)
* Schouderklachten (pees/slijmbeurs)
* Tenniselleboog en golferselleboog

In deskundige handen zijn de risico's van PNE behandeling nihil.
Er kan een mogelijke korte toename van de klachten optreden, in enkele gevallen een wat vermoeid gevoel en soms een blauw plekje op de plaats waar het naaldje is ingebracht.

pne2

Kynett OneFlywheel Training / Vliegwiel Training

Herstelsnel.nl beschikt over de Kynett Flywheel One.
Dit apparaat is geschikt voor zowel trainen van de bovenste (armen) als van de onderste (benen) extremiteit.
Voor het trainen van de beenspieren werkt de Kynett in combinatie met een zogenaamde squatplate en een harnas.

Voor welke doelgroepen is het geschikt?
Kynett is geschikt voor vele doelgroepen zoals topsport, revalidatie, fysiotherapie, personal training, fitness en sport-specifieke trainingen. Denk hierbij aan golf-, tennis-, boks- en voetbalbewegingen. Er kan zowel licht als intensief getraind worden alsook op snelheid en kracht.

Hoe werkt vliegwieltraining?
Vliegwieltraining is een unieke ontwikkeling in de sport en fysiotherapie. Trainen met een vliegwiel wordt ook wel kinetische training genoemd. In plaats van traditionele gewichten wordt er getraind met een schijf die ronddraait. In de concentrische fase wordt het vliegwiel door middel van het trekken aan een lint op gang gebracht en versneld. Als het lint volledig is afgerold volgt de excentrische fase; er is nu zoveel kinetische energie opgebouwd dat het lint zich vanzelf weer oprolt, net als bij de welbekende jojo. Het doel is om het vliegwiel in de excentrische fase af te remmen en vervolgens weer met een concentrische beweging op gang te brengen.  

Het verschil met traditionele krachttraining
De kracht die je geeft in de concentrische fase is ook de kracht die je terugkrijgt in de excentrische fase, dit zijn we niet gewend in de traditionele krachttraining.  Door de constante belasting kun je daardoor ook meer uit een oefening halen want je traint je spieren intensiever en sneller. Bij vliegwieltraining is elke herhaling maximaal effectief omdat je bij vermoeidheid ook op lichtere intensiteit kan doortrainen. Bij traditionele krachttraining kom je sneller tot een maximaal aantal herhalingen omdat je de gekozen gewichten op een bepaald punt zal moeten loslaten. Oefeningen bij vliegwieltraining zijn ook meer multifunctioneel omdat je aan het begin van de excentrische fase altijd in balans moet blijven en daardoor ook je buikspieren moet aanspreken.

Hoe maak je de oefening zwaarder?
Bij vliegwieltraining train je met relatief lichte gewichten. De intensiteit van de oefening wordt vooral bepaald door de snelheid en niet direct door het gewicht dat gebruikt wordt zoals bij traditionele krachttraining. Hoe harder de beweging wordt ingezet, hoe zwaarder de excentrische weerstand zal zijn. Bij de Kynett ONE zijn drie soorten weerstandschijven te gebruiken varierend van 2mm dikte (800gram), 3mm dikte (1200gram) en 4mm dikte (1550gram). Deze zijn te combineren maar ook enkel te gebruiken. Er kunnen maximaal twee schijven tegelijk in het apparaat.

Effecten
Diverse studies hebben aangetoond dat vliegwieltraining significant meer effect heeft op spierkracht, spieromvang, sprongkracht en loopsnelheid. Uit de literatuur blijkt ook dat vliegwieltraining uitermate geschikt is voor blessurepreventie bij voetballers en revalidatie bij patiënten herstellend van een beroerte.

Kynett One Sven  
Excentriche Squat met Kynett  

Echografie

Wie verder kijkt ziet meer! De diagnostiek krijgt een extra dimensie als we onder de huid van onze patiënt kunnen kruipen. Met musculoskeletale echografie is het mogelijk om de inwendige structuren real-time te bekijken. Niet alleen heldere beeldvorming van afwijking in anatomische structuren maar ook het echte bewegingsverloop - een dynamische beeldvorming!

2K9A1232

MyLabFive
Wij beschikken over de MyLabFive (zie afbeelding) van de internationale marktleider Enraf-Nonius. Dit is een fantastisch systeem voor musculoskeletale echografie. Het apparaat is niet alleen snel maar biedt tegelijkertijd ook een hoge kwaliteit!

Scholing
Berend Kaster en Jeroen Coster volgden de post-HBO opleiding echografie van Enraf College/SonoSkills in het AMC.

 echo1 echo2 
 MyLabFive van Enraf-Nonius     Echografie en shockwave: een perfecte
    combinatie

Compry Cool

Wanneer je als sporter geblesseerd raakt, dan wil je zo snel mogelijk weer terugkomen op het oude niveau. Snelle en efficiënte hulp kan in veel gevallen uitkomst bieden. Het innovatieve Compry Cool systeem van Herzog Medical voegt koeling en compressie samen in één product.

Compry Cool biedt ondersteuning van het herstel bij acute enkel/knie/schouder/pols of spierblessures. IJskoud smeltwater wordt onder compressie door een sleeve rond het betreffende lichaamsdeel gepompt. Wij ondersteunen hiermee het RICE principe bij een acute zwelling: Rust, IJs, Compressie en Elevatie.

De voordelen van Compry Cool zijn:CompryCool
*Compressie en koeling in één
*Pijn reducerend
*Remt de zwelling
*Remt de ontstekingsreactie
*Herstel bevorderend

Shockwave Therapie

2K9A1238Bij Herstelsnel.nl beschikken wij over de nieuwste generatie Radial Shockwave apparatuur (R-SWT) van Enraf Nonius: de Endopuls 811.
Bij shockwave therapie maakt men gebruik van hoogenergetische geluidsimpulsen. In de moderne pijntherapie wordt SWT beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen. De stofwisseling en de bloedcirculatie worden verbeterd, op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd. Zonder medicatie, injecties of chirurgie kan de oorzaak van de pijn worden bestreden. Meerdere wetenschappelijke studies tonen aan dat SWT bij diverse (chronische) aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft.
Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies. De Endopuls 811 is gestationeerd bij Herstelsnel.nl locatie HBS. Middels scholing is Herstelsnel.nl een officieel gecertificeerde Shockwavetherapie Praktijk.

Veel voorkomende behandelindicaties:

 • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
 • Chronische elleboogpijn (tennis- en golferselleboog)
 • Pijn onder de knieschijf (jumpers knee)
 • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Scheenbeenklachten / Shin splint (mediaal tibiaal stress syndroom)
 • Andere peesontstekingen (tendinitiden)
 • Chronische nek- of rugpijn (trigger points).

De voordelen van shockwave therapie:

 • Behandeling zonder geneesmiddelen, injectie of chirurgie
 • Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie)
 • Uitstekend therapie effect na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen
 • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen
 • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen 
 • Weinig bijwerkingen. Mogelijk kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan

Vergoeding
Shockwave therapie is vaak zinvol en bewezen effectief. Shockwave als onderdeel van de fysiotherapiebehandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de Aanvullende verzekering.

NVMST
Meer informatie vindt u op Impuls / shockwavenet, de officiële website van de Nederlandse Vereniging voor Musculo-skeletale Shockwave Therapie (NVMST).

impuls
Shockwave behandeling 600 cc motor-
coureur Tony Covena